A jó sushi titka

Időpontok

  • 2017-10-21 (11-14:30 h) 10 hely
  • 2017-10-31 (18-21:30 h) 10 hely
  • 2017-11-04 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2017-11-07 (18-21:30 h) 11 hely
  • 2017-11-18 (11-14:30 h) 11 hely
  • 2017-11-21 (18-21:30 h) 9 hely
  • 2017-11-28 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2017-12-02 (11-14:30 h) 9 hely
  • 2017-12-05 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2017-12-09 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2017-12-27 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-01-06 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-01-09 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-01-16 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-01-20 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-01-23 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-01-30 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-02-03 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-02-06 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-02-13 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-02-17 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-02-20 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-02-27 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-03-03 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-03-06 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-03-13 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-03-17 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-03-20 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-03-27 (18-21:30 h) 12 hely
  • 2018-03-31 (11-14:30 h) 12 hely
  • 2018-04-03 (18-21:30 h) 11 hely
Jelentkezem

Létszám

12 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

19.490 Ft / 1 fő

38.980 Ft / 2 fő

58.470 Ft / 3 fő

77.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

  • Sziasztok!





    Orbán Ágnes

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_kedvencicon_glutenmentes

Sushi készítő tanfolyam

A sushi rizs főzése, ízesítése, mit mivel párosítsunk, mit hol érdemes beszerezni, pálcika használat

Odáig vagy a sushiért, de nem tudod otthon elkészíteni? Tanuld meg egy profi séftől,  hogyan kell! Ha visszatart, hogy nem szereted a halat, ne aggódj, készítünk 6 különféle sushit, mindenki talál kedvére valót! A zöldség imádók és a hal kedvelők is kiélhetik sushi iránti szenvedélyüket a tanfolyamon.


Manapság sushi alatt a Japán konyhához tartozó különleges, rizzsel, halfajtákkal és egyéb egyedi hozzávalókkal készülő kis ételkészítményeket érthetjük.

 

 A sushi készítő tanfolyamon a jó ízű és megfelelő állagú sushi rizs receptje mellett megismerkedhetsz a japán konyha jó néhány érdekességével, amelyeket a miso leveshez és a suhi készítéshez fogunk felhasználni. 


Az alábbi 6 sushi fajta elkészítését tanulhatod meg:

  • a nigiri sushi (kézzel formált rizs alap és rajta általában hal feltét, wasabi)
  • termarizusi ( kézzel formált rizsgombóc és hal)
  • makizushi (kis tekercs, szárított algalevélbe tekert rizs és benne 1-2 féle töltelék)
  • futomaki (nagy tekercs, szárított algalevélbe tekert rizs és benne 3-4 féle töltelék)
  • uramaki (kifordított tekercs)
  • kalifornia roll ( alapvetően avokádós töltelékkel készül)

 


A rizst eredetileg hús, főleg hal tartósítására használták. A besózott halat rizs közé rakták, összepréselték, majd kövek közé ásták el. A történelem során egyre kifinomultabb lett a sushi készítési eljárás, több száz különféle sushi létezik az ízesítés és az összeállítás változatos módjainak köszönhetően.





 

Program:


10:45 – 11:00 / 17:45 – 18:00
Érkezés
11:00 – 12:00 / 18:00 – 19:00

Az első sushi tekercs elkészítése

12:00 - 12:10 / 19:00 - 19:10

Szünet

12:10 - 14:30 / 19:10 - 21:30

Mindent a sushiról

  • rizs fajták, főzés és ízesítés
  • milyen halat vegyünk és hol,
  • sushi fajták
  • japán és nyugati stílusú töltelékek, ízesítők
  • hol lehet az összes speciális hozzávalót könnyen, gyorsan bevásárolni
  • érdekességek a sushiról és Japánról

Közben 6 különféle sushi és miso leves elkészítése, kóstolása, miközben megtanulhatsz pácikával enni. A program befejezéseként pedig eredeti japán szakét kóstolhatsz

 

 

 

 

 

A SUSHI tanfolyam 3-3,5 órás, ahol teljes részletességgel megismerkedhetsz a sushi tekerés alap fortélyaival, és azzal is, hogy milyen ízeket érdemes kombinálni, hogyan kell pálcikával enni, hogyan készül a sushi rizs és a miso leves. Ezután otthon is bármikor sikerrel tudsz sushit készíteni a család és a barátok nagy örömére. Nem kell magaddal hozni semmit. Alapanyagokat, receptet, kötényt és frissítőt biztosítunk. Az elkészült sushit a helyszínen el is fogyasztjuk, illetve olyan sok készül, hogy haza is lehet vinni.

 

A tanfolyamon többféle sushi elkészítésítét is megtanulod:

 

sushi tanfolyam2_132x82.jpgMakisushi és Futomaki: nori lapba tekert rizs, álatlában 3 ízesítővel, a tekercs átmérőjétől függ, hogy 6 vagy 8 felé vágjuk

 

sushi tanfolyam-uramaki_132x82.jpgUramakai: kifordított sushi, a nori lap belül van, a rizs pedgi kívűl. Fekete szezámmaggal nagyon látványos.

 

sushi tanfolyam-nigir_132x82.jpgNigiri: nincs norilap, egy rizs alapon lazac, tamago vagy más ízesítő található

 

 


 

 

 

Staudinger Niki 500_132x82.jpgSzia, Staudinger Niki vagyok. A Portobelloban a legtöbb főzőtanfolyamon, nagyon nagy örömömre a sushi tanfolyamon is, velem találkozhatsz. Ez az egyik kedvencem, annyira érdekesnek találom a keleti konyhákat, a nálunk kevésbé hagyományos fűszerek és ízek nagy rajongója vagyok. Ha imádod a sushit, tarts velem, és tekerjünk egy jót! 

 

 

Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 12 fő

 

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 72 órával még megteheted, később 5.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a főzőiskolában csak friss nyersanyagokkal dolgozunk, ezért szükségünk van némi felkészülési időre a beszerzéshez, hogy minden tökéletes legyen.

 


icon_garancia.png

Garancia

 

Ez a tanfolyam annyira profi, hogy 100% garanciát válallok rá. Ha mégis nehézségeid támadnak az otthoni sushi készítésben, 1 hónapon belül a vendégünk vagy egy ismétlő alkalomra!

 

Vissza