Édesek és sósak

Áfonyás joghurtfagylalt

Forró nyári napokon nincs is jobb, mint elővenni a fagyasztóból ezt az isteni fagyit.

afonyas joghurtfagylalt_267.53334x181.53334.jpgHozzávalók  6 személyre:

  • 30 dkg áfonya
  • 9 dkg porcukor
  • 50 dkg vaníliakrém
  • 20 dkg görög joghurt

 

Elkészítése:

Az áfonyát, a porcukrot és egy kevés vizet tedd egy kis edénybe, és főzd, amíg a gyümölcs megpuhul. Hagyd hűlni, majd keverd össze a vaníliakrémmel és a görög joghurttal.

 

A keveréket öntsd át fagylaltgépbe, és dolgozz vele a gép használati utasítása szerint. Vagy töltsd egy műanyag dobozba, és tedd be a fagyasztóba. 30 perecenként keverd össze, míg teljesen megszilárdul.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza