Édesek és sósak

Sós karamellfagyi

Ebből a receptből azt is megtudhatod, hogyan készíts fagyit otthon, ha nincs fagyigéped.

karamellfagyi_268x182.jpgHozzávalók kb. 15 gombóchoz:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín (30%-os)
  • 75 g – 75 g kristálycukor
  • 6 tojássárgájája
  • nagy csipet tengeri sópehely (Maldon)

 

Elkészítése:

A tejet és a tejszínt forrald fel. 75 g kristálycukrot egy nagyobb méretű edényben karamellizálj sötét színűre, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró tejet. 

 

Melegítsd, amíg a teljesen sima keveréket kapsz,nem lehet benne karamell darab.

 

Egy másik edényben a tojássárgáját keverd simára 75 g kristálycukorral, add hozzá a sót, és öntsd hozzá a karamellás tejet, majd melegítsd fel újra, de már ne forrald fel, nehogy a tojássárgája kicsapódjon.

 

Hűtsd ki, fagylaltgépben készítsd el a fagyit.

 

Ha nincs fagylaltgéped, a keveréket öntsd lapos edénybe és úgy tedd a fagyasztóba, majd félóránként keverd át botmixerrel, és ezt ismételd meg 5-6 alkalommal, az állagán látni fogod, mikor van készen. 

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza