Reggeli

Epres reggeli muffinok

Mennyi változatosság reggelire, teli friss gyümölccsel, teli élettel.

portobellochef_epres_reggeli_muffin1_269x182.jpgHozzávalók a muffinokhoz:

  • 125 g liszt 
  • 90 g finom zabpehely
  • 5 g sütőpor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 3 g fahéj
  • 255 gramm cukormentes almapüré
  • 1 közepes méretű, érett banán villával összetörve
  • 125 g cukrozatlan joghurt
  • 30 g őrölt lenmag
  • 60 ml juharszirup
  • 60 ml repceolaj
  • 100 g firss erper kis darabokra vágva

 

Hozzávalók az epres krémhez:

  • 75 gramm kesudió
  • 250 ml víz
  • 4 teáskanál eperpor (bioboltokban kapható)
  • 30 ml juharszirup

 

A muffinok elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy muffintepsit bélelj ki 8 darab muffinpapírral.

 

Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket és tedd félre. Egy másik tálban alaposan forgasd össze a folyékony alapanyagokat, majd öntsd hozzá a szárazhoz. Addig keverd, míg homogén masszát kapsz, de vigyázz, ne keverd túl. Ezután óvatosan keverd bele az epret is.

 

Önts minden muffinformába körülbelül 125 ml tésztát, majd süsd 30 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz. Fogyasztás előtt hagyd hűlni rácson 10-15 percet. A megmaradt muffinokat légmentesen záródó dobozban tárolhatod.

 

Az epres krém elkészítése:

A hozzávalókat turmixold simára, és kicsit hagyd pihenni, mielőtt a muffinokra öntöd.

 

Megjegyzés:

Eper helyett használhatsz igény szerint más bogyósgyümölcsöt is, például áfonyát, szedret vagy málnát is.

Repceolaj helyett használhatsz megolvasztott kókuszolajat is.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza