Reggeli

Füstölt lazac tatár pirítóssal

Mesésen egyszerűen elkészíthető különleges előétel.

lazac tatár pirítóssal_268x182.jpgHozzávalók 6 személyre:

12 vékony szelet kis bagett

3 evőkanál olívaolaj

15 dkg füstölt lazac kis darabokra vágva

egy kis csokor kapor

2 evőkanál frissen facsart citromlé

1/2 teáskanál reszelt citromhéj

3 evőkanál tejföl

15 tekerésnyi frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villanysütő: 180 fok, légkeverés: 160 fok, gázsütő: 4-es fokozat). A kenyérszeleteket kend meg olívaolajjal és fektesd egy sütőlemezre, süsd 10 perc alatt ropogósra. Fordítsd meg őket, a másik oldalukat is kend meg olajjal és süsd még 5 percig. Hagyd kihűlni.

A füstölt lazac tatárhoz keverd össze a lazacot a kaporral, a tejföllel, a citromlével és a citromhéjjal. Ízesítsd borssal, sózni nem kell, mert a lazac elég sós. Kanalazd a lazacot a pirítósokra és már tálalhatod is.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza