Reggeli

Kókuszos köleskása málnával

Üdítő látvány, melengető reggeli hideg őszi napokra. A köleskása édes ízét remekül kiegészíti a málna..

koles_269x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 80 g köles megmosva és lecsepegtetve
  • 160 ml teljes zsírtartalmú kókusztej
  • 160 ml víz
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • egy nagy csipet só

 

A tetejére:

  • 125 g friss málna
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszchips

 

Elkészítése:

Egy kis lábosban keverd össze a kölest, a kókusztejet, a vizet, a cukrot és a sót. Forrald fel (de nagyon figyelj oda, hogy ne fusson ki hirtelen), majd vedd a legalacsonyabb hőfokra,  főzd kb. 10-15 percig.

 

Folyamatosan kevergesd, nehogy letapadjon az edény aljára. Addig főzd, amíg a folyadékot nagyjából magába szívja, és a köles krémes állagú lesz. Lefedve hagyd még 10 percet állni. Pont ideális lesz a sűrűsége.

Ha elkészült, tálald kisebb tálkákban, a tetejét díszítsd friss málnálval, és hintsd meg kókuszreszelékkel vagy kókuszchipssel.

 

A köles édes ízét remekül kiegészíti a málna savassága, a krémességet pedig izgalmassá teszi a ropogós kókusz a tetején. 

 

koles.jpg

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza