Francia pékség

Időpontok

  • 2017-10-15 (11-15 h) 6 hely
  • 2017-11-24 (17-21 h) 6 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

19.490 Ft / 1 fő

38.980 Ft / 2 fő

58.470 Ft / 3 fő

77.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

  • Kedves Niki!

     

    Köszönjük szépen neked a tegnap estét, felejthetetlen élmény lesz számunkra.

    Dr. Kuzma Tamara

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

Francia pékség

Saját sütésű isteni croissant reggelire? Friss baguette a piknikkosárba? Lehetséges!

Újra reneszánszát éli az otthoni sütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött péksütemény, kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.

Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor azt már úgy variálod, ahogy éppen kedved tartja:

  • a croissant lehet vajas, de ízesítheted csokoládéval, marcipánnal, lekvárral, a kedvenc aszaltgyümölcsöddel is
  • a brióst formázhatod kedved szerint, ízesítheted ízlésednek megelelően
  • az első osztályú reggeli titka az első osztályú kenyér, ami nem is lehetne más, mint a saját sütésű firss, pille könnyű baguetted. Vendégfogadáskor remek kis kanapé szendvicsek, falaták készülhetnek belőle, kiránduló időben sem hiányozhat a piknikkosárból

A francia pékség tanfolyamon nem használunk semmilyen speciális gépet,így a baguettet és a francia péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.

Az elkészült különféle kenyerekből és péksütikből bőven tudsz haza is vinni!

 

 

A francia pékség tanfolyamon a croissant, a bagett, a briós, és a Quiche Lorriane elkészítésén keresztül ismerkedhetsz meg a dagasztás, a gyúrás, a tészta nyújtás és formázás mesterfogásaival:

 

croissant_132x82.jpgCroissant

 

 

 

Baguette_132x82.jpgBagett

 

 

 

francia briós_132x82.jpg

Briós

 

 

 

quiche_132x82.jpgQuiche Lorianne

 

 

 

 

 

 

 

 

Program:

 

10:45 – 11:00 / 16:45 - 17:00

Érkezés


11:00 – 11:30 / 17:00 - 17:30

Mindent az otthoni kenyérsütésről:

  • liszt fajták
  • különleges alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
  • kovászok
  • ízesítés, lisztek helyettesíthetősége

11:30 - 16:00 / 17:30 - 22:00
Elészül a burgonyás baguette, a briós, az express croissant, és a quiche, ami vendégvárásnál igazi jolly joker. Minden résztvevő saját eszközökkel és alapanyagokkal dolgozik, mindenki be tudja gyakorolni, otthon hogyan lehet kényelmesen, de hatékonyan gyúrni, tésztát nyújtani, formázni, amihez precízben, pontosan kidolgozott receptjeim adnak segítséget.
A program végén az elkészített kenyerek, péksütemények becsomagolása. Mindenből annyi készül, hogy nem állítom hogy könnyen haza lehet vinni őket... :)

 

14:30-15:00 / 20:30 - 21:00
Egy könnyű snack étekzés során meg is kóstoljuk, milyen finomságokat sütöttünk.  


 

 

 

Staudinger Niki 500_132x82.jpgSzia, Staudinger Niki vagyok. A Portobelloban a legtöbb tanfolyamon, nagyon nagy örömömre a francia pékség tanfolyamon is, velem találkozhatsz. Fantasztikus dolognak tartom az otthon, szeretettel, gondosan megválogatott alapanyagból sütött kenyeret és péksüteményeket.  Ha imádsz sütni, vagy még csak ismerkedsz a sütéssel, tarts velem, és vessük magunkat bele a sütőben készűlő csodák örömeibe! 

 

 

Minimum létszám: 3 fő

Maximum létszám: 6 fő

 

Módosítás:

  • Bármely tanfolyamon való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
  • A tanfolyam legkésőbb 72 órával a kezdete előtt még ingyenesen módosítható.
  • 72 órán belül nem tudunk módosítást elfogadni. A befizetett előleget, részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

 

 

 

Vissza