Húsok, halak

Bárányburger tzatzikivel

Egy isteni burger, amit a görög konyha ihletett.

bárány burger_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sovány darált bárányhús
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2,5 dkg bulgur
  • kevés olaj a sütéshez
  • szeletelt lilahagyma, szeletelt paradicsom és 4 hamburgerzsemle
  • ¼ kígyóuborka kimagozva, durvára reszelve
  • 20 dkg krémes görög joghurt
  • 2 evőkanál menta felaprítva

 

Elkészítése:

a bulgurt tedd egy tálba és önts rá annyi vizet, ami ellepi. Főzd forrástól számítva 10 percig. Szűrd le, hagyd, hogy kicsepegjen belőle az összes víz, kicsit meg is nyomkodhatod.

A lereszelt uborkából szintén nyomkodd ki a felesleges nedvességet, keverd össze a joghurttal, a mentával és egy csipetnyi sóval. További felhasználásig tedd hűtőbe.

A bulgurt keverd össze a bárányhússal, a fokhagymával és a többi fűszerrel, sózd. Formálj a masszából 4 egyforma méretű húspogácsát. Egy serpenyőben forrósítsd olívaolajat, éppen csak annyit, ami szétterül a serpenyő alján, és oldalanként 5 perc alatt süsd meg a hamburgerpogácsákat.

A húspogácsákat helyezd egy-egy hamburgerzsemle alsó felére, tegyél a tetejére szeletelt hagymát, paradicsomot, locsold meg tzatzikivel és már tálalhatsz is.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza