Húsok, halak
Borsos steak
Különleges alkalmakra is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg egész fekete bors
- 4 db steak (4 x 200 g-os bélszín vagy hátszín, rostélyos szelet)
- 5 evőkanál olaj
- 3 dkg vaj
- 1 kis fej hagyma finomra vágva
- 1 dl brandy
- 1 dl tejszín
- kis csokor petrezselyem finomra aprítva
Elkészítése:
A borsot tedd két réteg sütőpapír közém és sodrófával nagyjából törd össze. Aztán szitáld át a borsot, mert a steakhez csak a küldő, fekete héjdarabok kellenek, a nagyon erős, porrá zúzott belső rész nem. A sütőt melegítsd elő (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat).
Az olajat forrósítsd fel egy vastag aljú serpenyőben. Közben a húsokat mindkét oldalukon sózd és forgasd meg a durvára tört borsban, kissé nyomkodd is bele, hogy minél több bors tapadjon rá.
Süsd a steak-eket oldalanként 2-2 percig, majd vedd ki és fektesd egy tepsire. Az előmelegített sütőben süsd még 4 percig a ha közepesen átsütve (médium) vagy 6 percig ( well done) fokozatban átsütve szeretnéd.
Egy másik edényben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a brandyt és a tejszínt, forrald sűrűsödésig. Sózd, borsozd, keverd hozzá a felaprított petrezselymet. A húst sütés után alufóliával lazán lefedve hagyd pihenni 5 percet. Az alatta összegyűlt pecsenye szaftot öntsd a brandys mártáshoz, keverd össze.
A steaket a mártással, burgonyakörettel tálald.
Ez is tetszeni fog neked:
Kategóriák
- Húsok, halak
- Vegetáriánus
- Köretek
- Reggeli
- Levesek
- Desszertek
- Sós sütik, kenyerek
- Gluténmentes
- Szénhidrát csökkentett
- Saláták
- Szendvicsek
- Vendégváró
- Húsvét
- Konyha tippek
- Karácsony
Címkék
(22), áfonya (5), alma (7), amaretto (1), ananász (2), angol zeller (2), aprósüti (1), aszalt paradicsom (1), aszalt sárgabarack (1), avokado (3), ázsiai citromfű (1), bab (3), bacon (12), balzsamecet (2), banán (5), bárányhús (1), bazsalikom (17), bazsalkikom (1), besamel (1), borjú (1), brokkoli (3), brownie (1), bruscetta (1), bulgur (1), burgonya (14), burgonyapüré (3), camabert (1), cékla (4), cézár saláta (1), cheddar (3), chili (19), chiliszósz (2), chimichurri (1), chorizo (1), citrom (9), cobbler (1), creme brulee (1), cseresznye (3), csicseriborsó (5), csikre (1), csirke (3), csirkecomb (2), csirkemell (8), csirkeragu (1), csirkés receptek (8), csokoládé (11), cukkíni (6), curry (8), currypaszta (4), dagasztás (1), desszert (19), dhal (1), dinnye (1), dió (5), édesburgonya (3), édeskömény (2), édesség (1), élesztő felfuttatása (1), előétel (5), eper (3), étcsokoádé (1), étcsokoládé (2), fagyi (2), fagylalt (4), fahéj (11), fehér csokoládé (1), fehérbor (1), fehércsokoládé (2), fenyőmag (5), feta (2), feta sajt (2), fetasajt (2), forró csoki (1), füstölt lazac (2), garnéla (5), gluténmentes (3), gluténmentes süti (1), gomba (6), gorgonzola (1), gránátalma (2), granola (1), gyömbér (11), gyümölcskenyér (2), gyúrás (1), hagymalekvár (1), hal (2), halpogácsa (1), halszósz (4), harissza (3), húsgombóc (1), húsos receptek (5), italok (2), jégcukor (1), jégkrém (2), joghurt (8), juharszirup (2), kacsa (1), kakukkfű (13), kapor (8), kapribogyó (6), karamell (2), karfiol (2), kávé (2), kecskesajt (4), kéksajt (2), keksz (1), kenyér (1), kesudió (2), kínai ötfűszer (1), koktél (2), koktélaparadicsom (1), kókusz (5), kókuszcukor (1), kókuszliszt (1), kókusztej (6), kolbász (2), köret (8), koriander (18), körte (1), krémelves (1), krémleves (6), krémsajt (11), krumplipüré (1), kukorica (4), kurkuma (3), kuszkusz (2), laktózmentes (1), lazac (2), lencse (1), lepénykenyér (1), leveles tészta (5), leves (7), lime (6), linguine (1), linzer (1), llime (1), májpástétom (1), mák (1), málna (5), mandula (9), mandula liszt (2), mandulatej (1), mangó (3), marcipán (4), marhahús (2), marhasült (1), mascarpone (11), matcha tea (1), mazsola (3), medvehagyma (1), menta (11), méz (10), micemeat (1), minestrone (2), mirin (1), miso (2), mogyogyó (1), mogyoró (4), mogyoróvaj (2), mousse (1), mozarella (1), mozzarella (5), muffin (3), muscovado (2), Muscovado cukor (1), mustár (4), mustáros öntet (1), narancs (7), nektarin (1), nutella (2), olajbogyó (1), olíva (3), olvasztás vízgőz fölött (1), olvívabogyó (1), őszibarack (2), padlizsán (2), paleo (1), panacotta (1), pancetta (3), panna cotta (1), paradicsom (15), paremzán (1), parmezán (10), parnezán (1), penne (3), pesto (6), pesztó (1), petrezselyem (2), piláf (1), pinot noir (1), pisztácia (3), pite (6), póréhagyma (3), pradicsom (1), prosciuotto (1), prosciutto (4), pulyka (5), pulykamell (2), Puy lencse (1), quiche (1)