Húsok, halak

Csőben sült aszalt paradicsomos, kolbászos tészta

A csőben sült sajtos makaróni mediterrán változata. Isteni!

makaróni_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sütni való kolbász
  • 30 dkg olajban eltett aszalt paradicsom leszűrve, felaprítva
  • 40 dkg makaróni vagy penne
  • 8 dkg vaj
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 8 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 20 dkg zsíros sajt, pl. cheddar
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • néhány szál friss rozmaring levelei finomra aprítva

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat).A kolbászt karikázd fel és pirítsd meg egy serpenyőben, szűrőkanállal szedd ki. Ha sütés közben kellene alá zsiradék, a paradicsom olajából használj.

A tésztát főzd al dentére a csomagoláson található útmutató szerint.

A vajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a lisztet, gyorsan keverd el és öntsd hozzá a tejet. A fakanalat itt már cseréld habvevőre, hogy a besamel csomómentes legyen. Ha a besamel besűrűsödött, húzd le a tűzről, keverd hozzá a parmezán felét, a cheddart, az aszalt paradicsomot és a rozmaringot. Kóstold meg, ha szükséges sózd és forgasd bele a kolbászt és a makarónit.

Egy 30 x 25 centis sütőtálat vékonyan kenj ki vajjal vagy olajjal és egyenletesen terítsd el benne a tésztát. Szórd a tetejére a maradék parmezánt és kb. 20 perc alatt süsd készre, akkor jó, ha a sajt szépen megpirult a tetején.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza