Húsok, halak

Karfiolos-baconös tészta

A karfiol és a tészta elsőre talán fura párosításnak tűnhet, de a bacon és a sajt gondoskodik a tökéletes összhatásról.

karfiolos-baconos penne_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg húsos bacon
  • 30 dkg száraz tészta (penne, spagetti)
  • 1 karfiol rózsáira szedve
  • 2,5 dkg vaj
  • 2, dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 15 dkg reszelt sajt (cheddar)

 

Elkészítése:

A tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben főzd al dentére a csomagoláson található útmutatás szerint ű8kb. 8-10 perc). Szűrd le és tedd félre. A karfiolt egy másik edényben 8-10 perc alatt szintén főzd még roppanósra.

A szalonnát vágd csíkokra és pirítsd meg. Egy edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, alaposan keverd el és öntsd hozzá a forró tejet. Ha habverővel dolgozol, biztosan csomómentes lesz a végeredmény. Ízesítsd a mustárral, sóval, borssal. A besamelt főzd sűrűre, majd add hozzá a sajt felét és húzd le a tűzről. A tésztát, a karfiolt és a bacont keverd bele a sajtszószba és az egészet öntsd át egy kivajazott sütőtálba. A maradék sajttal és szórd a tészta tetejére. 180 fokra előmelegített, grill fokozatra állított sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg, míg a teteje szép aranybarnára pirul.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza