Húsok, halak

Keleti sertésragu

Ezt a receptet akkor ajánljuk, ha a főzéssel akarsz kikapcsolódni, és nem akkor, ha nincs időd. Összetett recept, pazar végeredmény.

sertésragu_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 70 dkg sertéscomb vagy karaj, 2x2 centis kockára vágva
  • 10 dkg chorizo nagyobb darabokra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 nagy sárgarépa vékonyan felkarikázva
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • ¼ mokkáskanál chili
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 4 babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, darabolva, leve nélkül
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv, leöblítve, lecsöpögtetve
  • kis csokor petrezselyem

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gázsütő: 3-as fokozat). Az olívaolajon egy nagyobb, sütőben is használható edényben pirítsd meg a kockára vágott húst. Szűrőkanállal vedd ki a húst, tedd félre. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a kolbászt, add hozzá a hagymát, majd egy perc múlva a fokhagymát, az édesköménymagot és a chilit. Kevergetve pirítsd a fűszereket, majd egy perc múlva add hozzá a répát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Pirítsd őket együtt még öt percig. Amikor már kezdenek puhulni, színt kapni, add hozzá a cukrot, a paradicsompürét és a vörösborecetet. Forrald fel, majd add hozzá a darabolt paradicsomot, és 1 konzervdoboznyi vizet. Tedd vissza az edénybe a húst, ízesítsd sóval és ismét hagyd felforrni. Fedd le, és így tedd be az előmelegített sütőbe  egy és háromnegyed órára. Néha ellenőrizd, ha túl sűrű lenne a ragu, adj hozzá egy kevés vizet és keverd össze, majd lefedve süsd tovább. Ha letelt a sütési idő, add hozzá a csicseriborsót és süsd még negyed órát. A sütőből kivéve hagyd egy kicsit hűlni. Frissen aprított petrezselyemmel megintve, burgonyával, friss kenyérrel tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza