Húsok, halak

Lazac újburgonyával

Kora nyári ízek. Isteni!

lazac újburgonyával_267.53334x181.53334.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 4 lazacfilé (egyenként 15 dkg)
  • 3 szál újhagyma felkarikázva
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 csokor kapor
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat). A burgonyát héjastul kb. 15 perc alatt főzd félig puhára, majd szűrd le és pucold meg. Az egészen aprókat egyében is hagyhatod, ha nagyobbak a burgonyák vágd kockára.

 

Készítsd elő 4 db, legalább 20 centis sütőpapírt darabot. Mindegyiket kend meg a közepén, egy tenyérnyi részen és oszd el rajta a burgonyát, szórd rá a hagymát. Erre fektess egy-egy lazacfilét. Sózd, borsozd és locsolj rá frissen facsart citromlevet. A lazacfilékre helyezz 1-2 szál kaprot, majd a sütőpapírból készíts szoros csomagokat, ha kell, zsineggel kötözd össze. Told a sütőbe 15 percre.

 

A tejszínt, a mustárt, sót, borsot, a maradék finomra vágott kaprot keverd össze. A sütőpapír batyukat óvatosan bontsd ki, és a mustáros, tejszínes mártást csorgasd a lazacfilékre, majd a csomagokat csúsztasd egy-egy tányérra.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza