Húsok, halak

Marhahúsos burgonyapogácsák

Nem is gondolná az ember, mi mindenre jó a maradék krumplipüré. Ne dobd ki, hanem használd fel ehhez a remek marhahús pogácsához!

marhahusos burgonyapogacsak_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál Worchestershire szósz
  • 15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 45 dkg maradék krumplipüré (tegnapról, ha nincs, frissen is készíthető)
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

A hagymát pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a marhahúst és kevergetve pirítsd, míg a hús mindenütt elveszíti piros színét (megpirul). Morzsold bele a húsleveskockát, adj hozzá egy evőkanál lisztet, a Worchestershire szószt, és a zöldborsót. Párold 10 percig, majd kapcsold le alatta a tüzet. Öntsd át egy nagyobb tálba és teljesen hagyd kihűlni. Kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá sót, borsot. Keverd hozzá a burgonyapürét és nedves kézzel formálj belőle 8 egyforma pogácsát. Az olajat kezd el melegíteni a sütéshez. A húspogácsákat forgasd meg a maradék lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd a forró olajban süsd mindkét oldalukat 3-4 perc alatt szép aranybarnára. Szedd őket konyhai papírtörlőre, hogy leitasd a felesleges zsiradékot. Friss salátával kínáld.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza