Húsok, halak

Mentás zöldborsós tészta prosciuttoval

Villámgyors recept, fantasztikus ízek.

zoldborsos mentas teszta_268x182.pngHozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg száraztészta (spagetti, penne ízlés szerint)
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
  • fél csokor menta levelei letépkedve
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezan, grana padano)
  • 1 dl habtejszín (30%-os)
  • 8 szelet füstölt sonka csíkokra vágva (prosciutto)

 

 

Elkészítése:

A tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint al dentére, a főzési idő utolsó egy percére tegyél bele 20 dkg-ot a földborsóból is. Szűrd le.

A zöldborsó másik felét turmixold simára a menta felével, a sajt felével és a tejszínnel. Keverd össze a zöldborsós tésztát ezzel a mentás zöldborsópürével és forgasd hozzá a sonkát is. A maradék sajttal megszórva tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza