Húsok, halak

Mézes-fűszeres lazac

Szuper könnyű recept lazac rajongóknak.

mezes fuszeres lazac_267.53334x181.53334.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 2 citrom
  • 2 teáskanál Ras El Hanout fűszerkeverék
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 4 szál újhagyma vékonyan felkarikázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 lazacfilé
  • 28 dkg kuszkusz
  • 4 teáskanál méz
  • 1/2 csokor menta
  • citromgerezdek a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat). Az egyik citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A fűszereket, az újhagyma felét, a fokhagymát, a citrom levét és héját keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal. A lazacfiléket minden oldalukon sózd, borsozd, és forgasd bele a fűszeres keverékbe, hagyd állni 10 percig.

Tedd a kuszkuszt egy tálba. Keverd hozzá a másik citrom lereszelt héját és levét, az újhagyma másik felét és egy evőkanál olívaolajat.  Önts rá 3 dl forrásban lévő vizet. Fedd le és hagyd állni, míg az összes vizet magba szívja.

A lazacfiléket vedd ki a pácból és fektesd alufóliával bélelt tepsire és süsd 10 percig. A 10 perc elteltével nyisd ki a sütőt, csurgass egy-egy teáskanál mézet a lazac szeletek tetejére és told vissza még sülni 5 percre.

A mentát vágd finomra, keverd a kuszkuszhoz. A lazacot a mentás kuszkusszal és citromgerezdekkel tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza