Húsok, halak

Narancsmázas sertés steak

Egy pompás steak nem csak marhahúsból készülhet. Vegyél négy szép 20 dekás sertéskarajt és kövesd az alábbi leírást....

narnacsos sertés steak_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
  • 4 sertés steak (például 20 dkg-os, csont nélküli karaj szeletek)
  • 2 dl húsleves-alaplé
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 4 evőkanál narancslekvár

 

Elkészítése:

Az olajat kezd el melegíteni egy nagyobb serpenyőben, és pirítsd meg benne a fokhagymát. közben sózd, borsozd a steakek mindkét oldalát és fektesd őket a seprenyőbe. Süsd a húsokat mindkét oldalukon kb. 6-6 percig, ennyi idő alatt biztosan átsülnek. Keverd össze a narancslekvárt a kakukkfűvel és az alaplével. A steakeket vedd ki egy előmelegített tányérra, és alufóliával lazán takard le. A visszamaradt zsiradékhoz öntsd a serpenyőbe a narancslekváros alaplét és főzd mártássűrűségűre. A steakeket tálaláskor locsold meg a narancsos mázzal, kínálj mellé burgonyát, párolt zöldséget köretként.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza