Húsok, halak

Padlizsános, kolbászos sült tészta

Vacsora 45 perc alatt? Igen!

padlizsanos kolbaszos sült tészta_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg jó minőségű, sütni való kolbász (chorizo)
  • 1 nagy padlizsán, kis kockákra vágva
  • 6 gerezd fokhgyma
  • ¼ mokkáskanál őröld chili
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 40 dkg penne vagy más tészta
  • 5 dkg parmezán reszelve

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat).  A tésztát főzd al dentére a csomagoláson található útmutató szerint. Közben a kolbászt vékonyan karikázd fel. A olajon kezd el sütni a kolbászt, add hozzá a fokhagymát, a padlizsánt és kevergetve pirítsd 3-4 percig. Add hozzá a chilit, a kakukkfüvet, a balzsamecetet, a cukrot és a paradicsomot. Főzd öt percig, ízesítsd sóval, borssal. Forgasd bele a tésztát a mártásba, és simítsd egy vajjal kikent sütőtálba. A tetejét szórd meg a reszelt sajttal és kb. 15 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a sajt megpirul a tészta tetején.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza