Húsok, halak

Rakott lazac

Egyszerűen, kényelmesen elkészíthető fogás. Lazac rajongóknak kötelező.

Rakott lazac_268x182.jpgHozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg lazacfilé (bőr nélkül)
  • 2 teáskanál durva szemű tengeri só
  • 1,5 kg főzni való burgonya tisztítva, vékonyan felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 csokor kapor finomra vágva
  • 4 tojás
  • 3 dl zsíros tejszín (30%-os)
  • 5 dl tej
  • 20 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítése:

A lazacot szeleteld fel vékonyan. Szórj rá egy teáskanál tengeri sót, és folpackkal lefedve tedd be a hűtőbe néhány órára.

Melegítsd elő a sütőt (villanysütő:180 fok, légkeveréses:160 fok, gázsütő:4-es fokozat)

A lazacot és a krumplit rétegezd egy mély sütőtálba úgy, hogy a kezdő és a lezáró réteg is burgonya legyen. Habverővel keverd össze a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a kaprot, egy teáskanál durva szemű tengeri sót. Öntsd rá a burgonyára és süsd először alufóliával letakarva 1 órát, majd távolítsd el a fóliát és süsd még 30-40 percet, amíg a teteje szépen megpirul.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza