Húsok, halak

Sonkás, olívás lasagne

Isteni, gyors recept.

lasagne_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg lasagne tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 40 dkg paradicsompüré
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5 evőkanál barna cukor
  • 8 szelet sonka
  • nagy marék zöld olajbogyó
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg reszelt parmezán

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat. Az olajon pirítsd meg a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát majd egy perc múlva a paradicsompürét, az összes fűszert és a cukrot. Csendesen forrald 5 percig, majd kapcsold le alatta a tüzet. Egy sütőtálat kenj ki vajjal. Keverd össze a tejfölt a tojást és a parmezán felét.

Fektesd a sütőtál aljára a lasagne lapok felét. Locsold rá a paradicsom szósz harmadát. Szórd rá az olajbogyó felét és borítsd be a sonka felével. Újabb réteg paradicsomszósz, tészta, paradicsom szósz, szórd rá maradék olajbogyót és fedd be a sonka másik felével. Locsold rá a tojásos-tejfölös keveréket és szórd meg a maradék parmezánnal. Kb. 15 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a sajt megpirul a lasagne tetején.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza