Húsok, halak

Szecsuáni sertéshús brokkolival

Élet a pörköltön túl...

szecsuani serteshus brokkolival_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb vagy karaj, vékony, kis szeltekre vágva
  • 2+2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 30 dkg brokkoli 3 centis darabokra vágva
  • 2 lilahagyma vékonyan felkarikázva
  • 5 dkg kesudió (sótlan, pirított)
  • A szószhoz:
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsbor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • ½ evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál cukor

 

Elkészítése:

Keverd össze a szósz összes hozzávalóját egy tálban. Először keverd csomómentesre a kukoricalisztet a vízzel, majd add hozzá a többi alapanyagot. Tedd félre.

Forrósíts fel két evőkanál olajat egy wokban és süss kérget minden hússzeletre. Több adagban süsd meg a húst. Ha szükséges, pótold az olajat sütés közben. A megmaradt zsiradékon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát. 30 másodperc múlva add hozzá a brokkolit és rázogatva, keverve pirítsd még 2-3 percig. Tedd vissza a húst, add hozzá a kesudiót és öntsd rá a szószt. Süsd tovább 2-3 percig. Akkor van kész, ha az egész étel forr a wokban.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza