Köretek

Almás krumplipüré

Fűszeresebb, karakteres ízű húsokhoz, sült kolbászhoz kiváló köret!

almas krumplipure_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg lisztesebb burgonya, megtisztítva, kockára vágva
  • 4 dkg vaj
  • 2 alma meghámozva, kockára vágva
  • 3 evőkanál tejszín

 

Elkészítése:

a burgonyát bő, sós vízben kb. 20 perc alatt főzd puhára. Közben egy serpenyőben a vaj felén párold puhára az almakockákat kb. 5-8 perc alatt. Szűrd le a burgonyát, a vajjal, a tejszínnel és az almával együtt készíts belőle burgonyapürét (ne használj botmixert, az a jó, ha a burgonyapüré kicsit darabos és nem olyan, mintha porból készült volna). Kóstold meg, szükség szerint ízesítsd sóval.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza