Köretek

Édes-savanyú mártás

10 adag lesz belőle., Ideális mártogatós, ha sokan jönnek vacsorára és valami finom sültet, vagy bundázott zöldségeket, sajtot kínálsz.

edes savanyu martas_268x182.jpgHozzávalók:

  • 75 g kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • 450 ml almaecet
  • 175 g barna cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójszósz

 

Elkészítése:

A kukoricalisztet a vízzel keverd simára. A többi hozzávalót egy edényben forrald fel.  A forró folyadékból egy-két merőkanálnyit adj a lisztes részhez, majd az egészet önts vissza az edénybe. Habverővel kevergetve kb. 2 perc alatt főzd sűrűre a mártást. Hagyd kihűlni. Hűtőben, jól záródó, steril üvegben 1 hétig eltartható.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza