Köretek

Pikáns curryszósz

10 adag curry szósz lesz belőle. Mártogatósként is kínálhatod, vagy használhatod a receptekben szereplő currypszta helyettesítésére.

curry szosz_268x182.jpgHozzávalók:

  • 2 teáskanál köménymag
  • 4 szem kardamom, mozsárban összetörve
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 6-7 centi friss gyömbér, finomra reszelve
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 fej hagyma félbe, majd szeletekre vágva
  • 1 szeletelt piros chili
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2 doboz hámozott konzerv paradicsom, darabolva

 

 

Elkészítése:

Egy serpenyőben szárazon pirítsd meg a köménymagot és a kardamom magjait. Mozsárban törd össze a megpirított fűszereket. Tedd vissza a serpenyőbe, add hozzá a fokhagymát, a gyömbér, az olajat és kevergetve pirítsd 2-3 percig. Add hozzá a vöröshagymát és a chilit. Amikor a vöröshagyma megpuhult, add hozzá az őrölt gyömbért, a kurkumát, chiliport és a paradicsomot. Főzd még 10 percig, majd hagyd kihűlni. Hűtőben, jól záródó, steril üvegben 1 hétig eltartható.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza