Levesek

Céklakrémleves

Nincs otthon semmi, csak néhány cékla? Készíts belőle egy csodás krémlevest!

céklaleves_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagyobb cékla
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 liter zöldségelves-alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 2 dl habtejszín (30%-os)
  • 1 evőkanál reszelt torma

 

Elkészítése:

A  céklát vágd nagyobb darabokra. Rendezd egy tepsibe, sózd, borsozd, spriccelj rá kevés olívaolajat és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süsd meg. Hagyd kissé kihűlni, húzd le a héját és vágd kockára.

A vajon pirítsd meg a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és egy perc múlva a céklát. Öntsd fel a zöldséglevessel. Sózd, borsozd és forrald fel. Húzd le a tűzről, ha kissé meghűlt add hozzá a balzsamecetet és botmixerrel dolgozd simára.

A tejszínt verd kemény habbá, óvatosan forgasd hozzá a tormát. A levest szedd tányérokba és mindegyik közepére tegyél egy kanál tormás habot.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza