Levesek

Hagymaleves sajtos-fűszeres pirítóssal

Különleges leves, ami finom ízét a hosszú főzésnek és a barna sörnek köszönheti.

hagymaleves_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 dkg vaj
  • 4 fej vöröshagyma vékonyan felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl barna sör
  • 8 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 evőkanál Worchestershire –szósz
  • 8-12 szelet bagett
  • 12 dkg cheddar sajt lereszelve
  • kis csokor snidling és petrezselyem finomra aprítva

 

Elkésztése:

A vajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, mérsékelt tűzön, lassan pirítsd a hagymát barnára. Ha a hagyma szépen megbarnult, hintsd rá a lisztet, gyorsan keverd el és öntsd hozzá a sört. Két perc múlva öntsd hozzá a zöldséglevest, ízesítsd sóval, borssal, Worchestershire-szósszal. Hagyd csendesen főni egy egész órán át, így lesz igazán finom íze. A reszelt sajtot keverd össze a zöldfűszerekkel. A bagetteket pirítsd meg, egyik felüket dörzsöld be fokhagymával, enyhén sózd, borsozd és tegyél mindegyik szeletre a fűszeres sajtból. Tedd öt percre 180 fokra előmelegített, grill fokozatra állított sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. A levest oszd tányérokba, és mindegyeik tetejére helyezz egy-egy bagettet a többit kínáld a leves mellé.  

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza