Levesek

Harisszás csicseriborsó-leves

Csodás, fűszeres leves sok zöldséggel.

csicseriborso leves_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma félbevágva, vékonyan felszeletelve
  • 2 evőkanál harissza
  • 1 cukkini, 2x2 centis kockákra vágva
  • 1 szál sárgarépa vékonyan felkarikázva
  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom, levével együtt, darabolva
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv, leszűrve
  • friss koriander a tálaláshoz (elhagyható)
  • 1liter víz

 

Elkészítése:

A hagymát pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a harisszát és kevergetve pirítsd még 1 percig. Add hozzá a cukkinit és a répát, alaposan keverd össze. Add hozzá a paradicsomot levével együtt, a csicseri borsót és öntsd fel a vízzel. Forrald fel és főzd még 30 percig. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd még sóval, frissen őrölt fekete borssal. Frissen aprított korianderrel megintve tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza