Levesek

Minestrone

Percek alatt kész!

minestrone_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál póréhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors (20 tekerésnyi)
  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom, darabolva, levével együtt
  • 10 dkg makaróni, 3 centis darabokra törve
  • 35 dkg vegyes fagyasztott zöldség
  • 1,2 liter zöldségleves-alaplé
  • 4 evőkanál pesto a tálaláshoz
  • 4 dkg reszelt sajt (parmezán, grana padano)

 

Elkészítése:

A tésztát bő. forrásban lévő forró vízben kb. 6-8 perc alatt főzd al dentére. Szűrd le, tartsd melegen. Közben az olívaolajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát. Egy perc múlva add hozzá a fűszereket, a paradicsomot és a fagyasztott zöldségeket, alaposan keverd össze, engedd fel az alaplével. Főzd kb. 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak (a főzési idő attól függ, milyen zöldségkeveréket használsz, kövesd a csomagoláson található útmutatót). Legvégül keverd a levesbe a tésztát. Pestóval, reszelt sajttal tálald.  

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza