Levesek

Miso leves csirkével

Egy könnyű recept a keleti ízek rajongóinak.

miso leves csirkevel_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

1 liter zöldségleves-alaplé

4 csirkemellfilé

10 dkg jázmin vagy basmati rizs

4 szál sárgarépa ferdén felkarikázva

4 evőkanál miso paszta

2 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál mirin

1 szál újhagyma vékonyan felkarikázva

 

Elkészítése:

Egy edényben forrald fel a zöldséglevest és 15 percig főzd benne a nagyobb darabokra vágott csirkemelleket. Ha a főzési idő letelt, a húst vedd ki a levesből, tedd félre. Ha kissé meghűlt, kézzel tépkedd vékonyabb csíkokra.

A rizst és a sárgarépát add a leveshez. Kb. 20 perc alatt főzd puhára, majd tedd vissza a csirkehúst. A levesből vegyél ki egy merőkanállal egy tálkába, ezzel keverd simára a miso pasztát, majd öntsd vissza a leveshez. Add hozzá a szójaszószt és a mirint is. Kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd még egy kevés szójaszósszal. A levest oszd négy tálkába, újhagymával megszórva tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza