Levesek

Paradicsomleves

Paradicsom leves sajtos csigával? Miért ne!

paradicsom leves_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 2 dkg fűszervaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál cukor

 

 

Elkészítése:

A vajat olvaszd fel és pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát. Add hozzá a répát, hagyd puhulni 5 percet. Add hozzá a paradicsomot, az oreganot, morzsold bele a leveskockát, forrald fel és főzd 20 percig. Húzd le a tűzről, add hozzá a tejszínt és botmixerrel dolgozd simára. Sózd, ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés cukrot. Önts hozzá annyi forró vizet, hogy a sűrűsége megfelelő legyen. Pirított kenyérkockákkal vagy sajtos csigákkal tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza