Levesek

Sült zöldség krémleves curryvel

Kiadós leves, ha sokan jönnek vacsorára.

Sült zöldség krémleves curryvel_268x182.jpgHozzávalók 6 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál curry por
  • 20 dkg sárgarépa kis kockákra vágva
  • 20 dkg fehérrépa kis kockákra vágva
  • 20 dkg cékla kis kockákra vágva
  • 20 dkg paszternák kis kockákra vágva
  • 1,2 liter zöldségleves-alaplé
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt fekte bors

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő (villany:200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat). Az olajat és a curryt keverd össze és alaposan forgasd össze a kockára vágott zöldségekkel. Süsd a currys zöldségeket 40 percig, majd öntsd át egy lábosba, öntsd hozzá az alaplevet és botmixerrel dolgozd simára. Ízesítsd egy teáskanál sóval, frissen őrölt fekete borssal Forrald fel és főzd még 20 percig. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd még sóval, frissen őrölt fekete borssal.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza