Sós sütik, kenyerek
Hagymás-szalonnás fougasse
Csodás ízű francia kenyér pirított szalonnával és hagymával, sör- vagy borkorcsolya is lehet.
Hozzávalók:
40 dkg BL-80-as liszt
7 g szárított élesztő
1 teáskanál só
3 dl víz
4 evőkanál olívaolaj + a kenéshez
1 fej vöröshagyma finomra vágva, megpirítva
10 dkg húsos szalonna apróra vágva, megpirítva
durva szemű tengeri só a tetejére
Elkészítése:
Keverj össze 20 dkg lisztet az élesztővel és 1,5 dl vízzel. Gyúrd össze és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyd kelni a konyhapulton 3 órát.
A kelesztés leteltével add hozzá a maradék lisztet, vizet, a sót és az olajat és 10 perc alatt gyúrj belőle sima, rugalmas kenyértésztát. Újra takard le konyharuhával, és 1-1,5 óra alatt hagyd, hogy duplájára keljen.
A megkelt tésztát gyúrd össze a pirított hagymával és a szalonnával, majd oszd 3 egyenlő részre. Lisztezett munkalapon (konyhapult vagy gyúródeszka) nyújtsd a tésztát 2,5 centi vastag, nagyjából kör alakra. 3 sütőlapot bélelj ki sütőpapírral és fektess mindegyikre egy-egy kenyeret. Éles késsel vágd be a tésztát mindkét oldalon ferdén 3-4 helyen, mintha egy levél erezetét akarnád rárajzolni. Kend be mindhárom kenyér tetejét olívaolajjal, szórd meg durva szemű tengeri sóval és hagyd őket a tepsin újabb 1 órát kelni.
Melegítsd elő a sütőt (villanysütő: 230 fok, légkeverés: 210 fok, gázsütő: 8-as fokozat) és süsd a fougasse-t 15-20 perc alatt aranybarnára. Rácsra téve hagyd teljesen kihűlni.
Ez is tetszeni fog neked:
Kategóriák
- Húsok, halak
- Vegetáriánus
- Köretek
- Reggeli
- Levesek
- Desszertek
- Sós sütik, kenyerek
- Gluténmentes
- Szénhidrát csökkentett
- Saláták
- Szendvicsek
- Vendégváró
- Húsvét
- Konyha tippek
- Karácsony
Címkék
(22), áfonya (5), alma (7), amaretto (1), ananász (2), angol zeller (2), aprósüti (1), aszalt paradicsom (1), aszalt sárgabarack (1), avokado (3), ázsiai citromfű (1), bab (3), bacon (12), balzsamecet (2), banán (5), bárányhús (1), bazsalikom (17), bazsalkikom (1), besamel (1), borjú (1), brokkoli (3), brownie (1), bruscetta (1), bulgur (1), burgonya (14), burgonyapüré (3), camabert (1), cékla (4), cézár saláta (1), cheddar (3), chili (19), chiliszósz (2), chimichurri (1), chorizo (1), citrom (9), cobbler (1), creme brulee (1), cseresznye (3), csicseriborsó (5), csikre (1), csirke (3), csirkecomb (2), csirkemell (8), csirkeragu (1), csirkés receptek (8), csokoládé (11), cukkíni (6), curry (8), currypaszta (4), dagasztás (1), desszert (19), dhal (1), dinnye (1), dió (5), édesburgonya (3), édeskömény (2), édesség (1), élesztő felfuttatása (1), előétel (5), eper (3), étcsokoádé (1), étcsokoládé (2), fagyi (2), fagylalt (4), fahéj (11), fehér csokoládé (1), fehérbor (1), fehércsokoládé (2), fenyőmag (5), feta (2), feta sajt (2), fetasajt (2), forró csoki (1), füstölt lazac (2), garnéla (5), gluténmentes (3), gluténmentes süti (1), gomba (6), gorgonzola (1), gránátalma (2), granola (1), gyömbér (11), gyümölcskenyér (2), gyúrás (1), hagymalekvár (1), hal (2), halpogácsa (1), halszósz (4), harissza (3), húsgombóc (1), húsos receptek (5), italok (2), jégcukor (1), jégkrém (2), joghurt (8), juharszirup (2), kacsa (1), kakukkfű (13), kapor (8), kapribogyó (6), karamell (2), karfiol (2), kávé (2), kecskesajt (4), kéksajt (2), keksz (1), kenyér (1), kesudió (2), kínai ötfűszer (1), koktél (2), koktélaparadicsom (1), kókusz (5), kókuszcukor (1), kókuszliszt (1), kókusztej (6), kolbász (2), köret (8), koriander (18), körte (1), krémelves (1), krémleves (6), krémsajt (11), krumplipüré (1), kukorica (4), kurkuma (3), kuszkusz (2), laktózmentes (1), lazac (2), lencse (1), lepénykenyér (1), leveles tészta (5), leves (7), lime (6), linguine (1), linzer (1), llime (1), májpástétom (1), mák (1), málna (5), mandula (9), mandula liszt (2), mandulatej (1), mangó (3), marcipán (4), marhahús (2), marhasült (1), mascarpone (11), matcha tea (1), mazsola (3), medvehagyma (1), menta (11), méz (10), micemeat (1), minestrone (2), mirin (1), miso (2), mogyogyó (1), mogyoró (4), mogyoróvaj (2), mousse (1), mozarella (1), mozzarella (5), muffin (3), muscovado (2), Muscovado cukor (1), mustár (4), mustáros öntet (1), narancs (7), nektarin (1), nutella (2), olajbogyó (1), olíva (3), olvasztás vízgőz fölött (1), olvívabogyó (1), őszibarack (2), padlizsán (2), paleo (1), panacotta (1), pancetta (3), panna cotta (1), paradicsom (15), paremzán (1), parmezán (10), parnezán (1), penne (3), pesto (6), pesztó (1), petrezselyem (2), piláf (1), pinot noir (1), pisztácia (3), pite (6), póréhagyma (3), pradicsom (1), prosciuotto (1), prosciutto (4), pulyka (5), pulykamell (2), Puy lencse (1), quiche (1)