Sós sütik, kenyerek

Pesztós-sajtos rudak

Ha bulit szervezel, nem kell agyon bonyolítani a menüt. Fontos szempont, hogy a finom falatokat könnyű legyen megenni akkor is, ha a másik kezünkben éppen egy borospoharat tartunk.

pesztós-krémsajtos rudak_268x182.jpgHozzávalók 24 darabhoz:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3 evőkanál zöld pesztó
  • 30 dkg készen kapható leveles tészta
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás felverve a kenéshez

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villanysütő: 200 fok, légkeverés: 180 fok, gázsütő:6-os fokozat). Keverd össze a krémsajtot és a pesztót.

Nyújtsd ki a tésztát enyhén lisztezett munkalapon ( olyan leveles tészta is van, amit csak szét kell hajtogatni és lehúzni róla a papírt, ami megakadályozza, hogy feltekerve összeragadjon a tészta). A tésztát felezed el. Az egyik tésztalapot kend meg a pesztós krémsajttal, helyezd rá a másik tésztalapot. Éles késsel vágj 1 cm széles csíkokat. Csavard meg őket jó néhányszor és fektesd sütőpapírral kibélelt tepsire. Kend meg a sajtos rudakat a felvert tojással, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza