Sós sütik, kenyerek

Parmezános-medvehagymás pogácsa

A parmezános- medvehagymás pogácsát elkészítheted piknikre vagy kártya partira, kínálhatod egy finom krémleves mellé.

parmezános medvehagymas pogacsa_268x182.jpgHozzávalók 8 darabhoz:

  • 225 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg hideg vaj felkockázva
  • 10 dkg parmezán sajt reszelve
  • 1 evőkanál finomra vágott medvehagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl natúr joghurt vagy kefír
  • 1 nagy csipet só
  • frissen őrölt fekte bors

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 220 fok, légkeveréses: 200 fok, gázsütő: 7-es fokozat). A lisztet, a sót, borsot és a sütőport keverd össze, majd morzsold el a vajjal. Ha a tészta már morzsás állagú, add hozzá a joghurtot, a sajt felét és a finomra vágott medvehagymát. Gyúrj belőle szép sima tésztát. Tedd át lisztezett munkalapra és formázd egy 3 cm vastag lappá. Pogácsa szaggatóval szaggasd kis, vagy vágd négy felé, majd a négyzeteket átlósan félbe, így kapsz 8 darab háromszöget. Kend meg tojással és szór rá a maradék sajtot. Az előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt megsülnek.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza