Sós sütik, kenyerek

Sajtos csiga

Könnyen elkészíthető ropogtatni való, kínálhatod finom krémlevesek mellé is.

sajtos csiga_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kenyérmix (készen kapható kenyérsütéshez használható lisztkeverék)
  • 8 dkg szobahőmérsékletű fűszervaj
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 20 dkg reszelt sajt (mozzarella vagy különböző sajtok vegyesen)

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat). Készítsd el a kenyértésztát a csomagoláson található útmutató szerint, és nyújtsd 30x40 centis téglalappá. Kenj rá 7,5 dkg fűszervajat, szórd rá az oregano felét és a reszelt sajtot, majd tekerd fel.

Vágd 8 szeletre, és rendezd a sajtos csigákat egy oljjal kikent 23 centi átmérőjű kerek tortaformába úgy, hogy egy csigát helyezz a forma közepére, a többit pedig rendezd köré. Kevés vajjal kend a csigák tetejét. Takard le egy tiszta konyharuhával és meleg helyen hagyd duplájára kelni. Ha duplájára kelt a tészta, kb. 25-30 perc alatt süsd meg. A paradicsomleves kiváló kisérője.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza