Vegetáriánus

Csípős-savanyú padlizsán

Keletei ízek húsmentes változatban.

csipos savanyu padlizsan_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb padlizsán 2 x 2 centis kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 piros chili vékonyan felszeletelve
  • kis csokor koriander
  • A szószhoz:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barna rizsecet
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál víz

 

 

Elkészítése:

Keverd össze a szósz összes hozzávalóját egy tálban. Először keverd csomómentesre a kukoricalisztet a vízzel, majd add hozzá a többi alapanyagot. Tedd félre.

Melegíts fel egy wokot, tegyél bele két evőkanálnyi olajat. A padlizsánt sózd, borsozd és kevergetve, rázogatva pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt. Szedd ki a wokból, és tedd félre. A maradék olajon pirítsd meg a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, majd tedd vissza a padlizsánt, öntsd rá a szószt, kevergesd, rázogasd még 3 percig. A chilivel és a frissen összetépkedett korianderrel meghintve, főtt rizzsel tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza