Vegetáriánus

Parmezános-édesköményes penne

Ez a recept könnyen elkészíthető egy fárasztó nap után is. Kisebb adagokban le is fagyaszthatod, ha tényleg nincs idő, energia a főzésre, akkor is finom vacsorát varázsolhatsz az asztalra.

parmezanos penne_268x182.pngHozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg penne
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 szál sárgarépa kis kockákra vágva
  • 2 szál angol zeller kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 édeskömény gumó félbevágva, vékonyan felszeletelve, zöldjét tedd félre
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv levével együtt leturmixolva
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 teáskanál só
  • 20 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítése:

A pennét forrásban lévő, bő, sós vízben főzd al dentére a csomagoláson található utasítások szerint.

A két evőkanál olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, majd 1 perc múlva a sárgarépát, a zellert és az édesköményt. Fedő alatt, időnként megkeverve puhítsd 8 percig. Öntsd hozzá a paradicsomot, az alaplevet és lassú tűzön főzd még 20 percig.

Forgasd össze a mártást a pennével és a reszelt parmezánnal.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza