Vegetáriánus

Sütőtökös, gombás piláf kéksajttal

Nem mindegy, hogy valami műanyag ízű készétel, vagy egy csodás vacsora kerül az asztalra, ami mellett szívesen összegyűlik a család.

sütőtökös pilaf_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej hagyma félbevágva, vékonyan felszeletelve
  • 6 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 40 dkg sütőtök meghámozva, kimagozva, kockára vágva
  • 25 dkg apró csiperke gomba
  • 25 dkg basmati rizs
  • 1,2 l zöldségleves-alaplé
  • 1-2 teáskanál só
  • 20 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • kis csokor friss petrezselyem, finomra vágva
  • 3-4 zsálya levél finomra aprítva
  • 8 dkg kék sajt morzsolva (pl. gorgonzola)

 

Elkészítése:

Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, egy perc múlva a sütőtököt és a friss gombát. 5 perc múlva keverd hozzá a rizst, és öntsd fel az alaplével. Add  hozzá a zsályát és a petrezselyem felét, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal. Fedd le és lassú tűzön főzd kb. 35-40 percig, amíg a rizs beszívja a folyadékot és megpuhul. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá kevés sót, borsot ( vedd figyelembe, hogy a sajt is sós)

Tálalás előtt hagyd állni 5 percet. Oszd el négy tányérra, hintsd meg a petrezselyem másik felével és a sajttal.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza