Grill és BBQ

Grillezett őszibarack vanília fagyival

Egyszerre tűzforró és jéghideg, igazi grill parti desszert.

grillezett_oszibarack_269x182.jpgHozzávalók:

  • 2 szem őszibarack, félbe vágva, kimagozva
  • 2 szem nektarin,  félbe vágva, kimagozva
  • kevés repceolaj
  • 8 gombóc vanília fagyi
  • 8 teáskanál még méz
  • tengeri sópehely (Maldon) a díszítéshez

 

Elkészítése:

 

Közepes hőmérsékletűre hevítsd fel a grillt.

 

Mosd meg a gyümöcsöket, majd vágd ketté és magozd ki. Ha ezzel megvagy, kevés olajjal kend be grill rácsot és az őszibarack/ nektarin vágott felét is, majd rakd a grillre összesen 4 percig süsd. 2 perc elteltével fordítsd el a gyümölcsöket a rácson 90 fokkal, így a grill rács nyoma szép lesz a felületén. Nem kell őket teljesen megordítani, csak a vágott felén kell ezeket a gyümölcsöket grillezni.

 

Ha a nektarin és az őszibarack szélei elkezdtek szép barnára karamellizálódni, akkor fogó segítségével vedd le a grillről. Minden gyümölcs közepére helyezz 1-1 gombóc fagyit, locsolj rá 1 teáskanál mézet, és szórd meg egy csipet tengri sópehellyel.  Azonnal tálald. 

 

grillezett_oszibarack.jpg

 

 

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza