Grill és BBQ

Milyen húsból legyen a hamburgernek való húspogácsa?

A nyári grill szezonban nagyon aktuális, milyen húsból legyen a hamburgernek való húspogácsa?

portobello_hamburger_269x182.jpgSokan nem szeretik az előre ledarált, bolti darált 
húsokat, mert mit lehet tudni, mi van benne?

 

Ebbe ne is menjünk most bele, nézzük, mit vegyünk és daráltassunk a hentesnél, hogy az a hamburger a mennyország legyen:

 

Sertés húsnál az alábbiakat érdemes egészben megvenni,
és ledaráltatni: comb és lapocka vegyesen, hogy 30%-os legyen a zsírtartalma

 

Marha: a nyak, a szegy és a lapocka remek választás hamburger pogácsának
A hús-zsiradék arány legyen 70-30 százalék. Ha vesefaggyút ad hozzá a hentes, akkor azzal együtt legyen meg a harminc százalék.

Ideális esetben a marhahúsnak van belső faggyútartalma, és nem túl inas.


Ha a hús nem elég zsíros, kell bele vesefaggyú, itthon mindenki tesz a hamburgerbe azt is, mert azzal lehet följavítani a szárazabb marhahúst.
Ha túl sok zsír kerül a hamburger pogácsába, akkor sütés közben össze fog menni,mert kiolvad belőle a zsír, ha pedig túl kevés, akkor száraz lesz a pogácsa.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza