Indiai

Gyors zöld csirkés curry

Különleges alapanyagok, gyors elkészítés. Telitalálat.

csirkés zöld curry_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 4 evőkanál thai zöld currykrém
  • 2 x 400 g kókusztej
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 lime héja és leve
  • 1 evőkanál sós lében eltett zöld bors leöblítve, lecsöpögtetve
  • 20 dkg ceruzabab (friss vagy fagyasztott)
  • 4 csirkemellfilé, csíkokra vágva
  • 1 kis csokor thai bazsalikom
  • főtt basmati rizs a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A hagymát pirítsd meg az olívaolajon, add hozzá a currykrémet és pirítsd még egy percig. Öntsd hozzá a kókusztejet, a halszószt, a lime levét, lereszelt héját és a zöldborsot. Forrald fel. Add hozzá a csirkét és a babot, főzd még 15 percig. Közvetlenül tálalás előtt add hozzá a felaprított bazsalikomot. Basmati rizst kínálj hozzá.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza