Saláták

Burgonyasaláta baconnel

Ínycsiklandó köret, amit könnyű átalakítani, ha vegetáriánus vendégek is vannak. A bacont tálald külön, így mindenki szórhat a salátájára, ízlés szerint.

burgonyasalata baconnel_268x182.jpgHozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg apró újburgonya alaposan megmosva
  • 20 dkg apróra vágott bacon
  • 1 csokor snidling finomra aprítva

Az öntethez:

  • 3 evőkanál tökmagolaj
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 5 teáskanál balzsamecet
  • 2 dl görög joghurt

 

Elkészítése:

Az öntethez tedd az olajat, a mustárt és a balzsamecetet egy tálba egy nagy csipet sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd egy habverővel keverd alaposan kb. 2 percig. Ezután keverd hozzá a joghurtot is. Tálalásig tedd félre.

 

Főzd puhára a burgonyákat kb. 20-25 perc alatt, szűrd le, majd amikor már annyira lehűlt, hogy kézzel meg tudod fogni, vágd őket félbe. Közben pirítsd ropogósra a bacont sok őrölt fekete borssal. Keverd a burgonyához a snidlinggel együtt. Öntsd rá az öntetet és keverd össze jól.

 

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza