Saláták

Csirkés cézár saláta

Isteni saláta, ami a szemnek is jól esik. Könnyű vacsora, vagy extra előétel.

csirkes cezar salata_268x182.pngHozzávalók 4 személyre:
Saláta:

  • 12 dkg  ciabatta kenyér, szeletelve
  • 50 dkg  csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma, apró kockákra vágva
  • 2 evőkanál petrezselyem, finomra aprítva
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál olívaolaj + a ciabattához
  • 20 dkg bacon, csíkokra vágva
  • 2 tojás
  • 1 fej jég saláta,
  • 1 avokádó
  • 4 dkg parmezán forgács

Öntet:

  • 2 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apró kockákra vágva
  • 2 szardella filé apróra vágva
  • ½ citrom leve
  • 3 evőkanál  reszelt parmezán
  • só, frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A ciabatta szeleteket spricceld meg olívaolajjal (Bertolli olívaolaj spray nagyon jó például), fektesd őket egy tepsire, és a grill fokozatra állított sütőben kb. 10 perc alatt süsd ropogósra.

 

A tojásokat forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt főzd keményre.

Közben a csirkemell filéket vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörzsöld be  petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, frissen őrölt fekete borssal úgy, hogy a hús mindenütt fűszeres legyen.

 

Forrósíts fel egy serpenyőben 4 evőkanál olívaolajat, a csirkemell szeleteket süsd szép pirosra oldalanként 4-5 perc alatt. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Ha kihűlt, vágd falatnyi darabokra. 

 

A visszamaradt zsiradékon süsd ropogósra a csíkokra vágott bacont.

 

A kifőtt tojásokat tedd hideg vízbe, majd pucold meg és szeleteld fel.

 

Az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, majd egy kanál segítségével kanalazd ki a héjából, a húsát vágd csíkokra.

 

A salátát most meg, csöpögtesd le (ilyekor jól jön egy salátacentrifuga), és a leveleit vágd falatnyi darabokra.  


A salátaöntethez keverd össze a joghurtot, az extra szűz olívaolajat, a finomra aprított fokhagymát, a szardellát, egy fél citrom frissen facsart levével és a parmezánnal. Sózd, borsozd.


Végül egy nagy salátástálban keverd össze a salátaleveleket, a falatnyi darabokra vágott fűszeres csirkét, a ropogós bacont, fektesd a tetejére az avokádó és tojás szeleteket, szórd rá a parmezán forgácsokat, majd locsold le az öntettel. A pirított ciabattával kínáld. 

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza