Tészták

Garnélás, citromos tészta

A széles metélthez a krémes szószok illenek, mint ez is. Ha darabosabb mártást készítesz, használj inkább pennét vagy farfallét.

rákos citromos  tészta_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg széles metélt (tagliatelle, linguine)
  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 30 dkg konyhakész, fagyasztott garnéla felengedve
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

A tésztát főzd meg bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint (kb. 8-10 perc alatt lesz al dente).

Egy serepenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, egy perc múlva a rákot, a tejszínt, a citrom levét és héját. Sózd, borsozd és forrald 3-4 percig, míg krémes állaga lesz.  A tésztát szűrd le és keverd össze a szósszal. Azonnal tálald.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza