Vegetáriánus

Vörös lencsés-sütőtökös dhal

Laktató fogás, nem csak vegetáriánusoknak.

voroslencses sutotokos dahl_268x182.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál cayenne bors
  • 40 dkg sütőtök meghámozva, kis kockákra vágva
  • 1,2 liter csirkehúsleves-alaplé
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv összevágva
  • 1 púpozott evőkanál mangó chutney
  • 30 dkg vörös lencse
  • 1 kis csokor koriander durvára vágva
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • naan kenyér a tálaláshoz

 

 

Elkészítése:

A hagymát a kókuszolajon pirítsd üvegesre (mérsékelt tűz, kb. 5 perc). Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd tovább 1 percig. Add hozzá a sütőtököt és a fűszereket, alaposan keverd össze.

Öntsd hozzá a paradicsomot és az alaplevet, a mangó chutney-t, ízesítsd sóval, borssal. Forrald fel, és közepes tűzön főzd további 10 percig.

Add hozzá a vörös lencsét és főzd további 20 percig, amíg a lencse és a sütőtök is megpuhul. Szedd tányérokra, frissen aprított korianderrel megintve, naan kenyérrel kínáld.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza